Goud kopen is veilig

Goud kopen is tegenwoordig een van de veiligste nog rendabele investeringen die er zijn. De goudprijs gaat al jaren omhoog en omdat het een tastbaar goed is zal het nooit zijn waarde verliezen. Ondertussen gaan alle aandelenkoersen onderuit en beleggingsfondsen maken verliezen. Maar de mensen die hebben geïnvesteerd in goud maken grotere winsten dan ooit. De koersen stijgen en de beleggingen leveren hoge rendementen.

Het is opvallend dat mensen tegenwoordig goud niet meer als betaalmiddel zien. Goud is in de geschreven geschiedenis altijd een betaalmiddel geweest en had altijd een vaste waarde. Toch is de gouden standaard nog maar enkele tientallen jaren afgeschaft en nu al vergeten. Denk nou niet van “goud was vroeger erg veel waard en wordt nu niet meer verhandeld”. Want dit klopt niet. Tegenwoordig is er nog steeds een levendige handel in edelmetalen. Het is nu nog steeds zo dat er veel in goud wordt gehandeld en particulieren en banken gebruiken het nog steeds als onderpand voor hun geld.Het is nu ook nog steeds zo dat als je een baar goud koopt je er geld voor inlevert waardoor het baar goud jouw geld vertegenwoordigt. Doordat goud steeds meer gedolven wordt en de aardse voorraad steeds kleiner wordt, zal de prijs van goud stijgen, dit in tegenstelling tot geld. Ten tijde van de kredietcrisis in 2008 lieten de banken de geldpersen flink doordraaien om de tekorten van overheden en banken op te vangen, deze productie van geld heeft geen tegenwaarde waardoor er ineens veel meer geld op de markt komt en de waarde zal afnemen. Doordat producten nu duurder worden ontstaat inflatie. Goud zal door inflatie nooit in waarde dalen en er worden ook geen grote goud vondsten meer gedaan zodat de prijs van goud niet snel zal dalen. Maar de valuta op jouw bankrekening kan wel minder waard worden. Het is niet zo dat dit ineens allemaal in Europa gaat gebeuren. Maar je kunt maar beter voorbereid zijn dan er achter komen dat u te laat bent.

‘Goud meer liquide dan obligaties’

De LBMA is van mening dat goud meer liquide is dan staatsobligaties en dat het edelmetaal daarom ook een risicovrije status zou moeten krijgen. De organisatie is van mening dat de goudhandel in Londen wordt belemmerd wanneer banken verplicht buffers moeten aanhouden. Volgens berekeningen van de LBMA heeft goud een amihud illiquiditeitsratio – een graadmeter van liquiditeit – van 0,000018, tegenover een ratio van 0,059 voor staatsobligaties en 0,188 voor bedrijfsobligaties. Een lager getal correspondeert in dit geval met een hogere mate van liquiditeit.

Een hoge liquiditeit betekent dat het gemakkelijk is een bepaalde belegging te kopen of te verkopen. In tijden van stress droogt de liquiditeit van de meest speculatieve beleggingen op, omdat beleggers vluchten naar veiligheid. Staatsobligaties staan bekend als zeer liquide belegging, omdat deze relatief veilig zijn en omdat de markt voor dit schuldpapier zeer groot is. Maar als we de LBMA mogen geloven doet het edelmetaal niet onder voor staatsobligaties als het aankomt op liquiditeit.

“Er is een zeer overtuigende zaak voor toezichthouders om edelmetalen te heroverwegen als zeer hoogwaardige en liquide bezitting, in het bijzonder goud”, zo verklaarde LBMA-directrice Ruth Crowell. De LBMA baseert zich op cijfers die sinds november vorig jaar worden verzameld op de goudmarkt van Londen en Zurich. Daarvoor werden er geen nauwkeurige cijfers bijgehouden en kon de LBMA zich alleen baseren op schattingen van het handelsvolume.

Waarde van goud

Het is dus niet erg onverstandig om gedeelte van uw geld te investeren in goud. De koers van goud is flink gestegen over het afgelopen decennia, namelijk 460% keer zo groot. Deze stijging zal doorgaan zolang de banken niet van plan zijn om de geldpersen stil te zetten en er nog steeds landen in financiële problemen komen. Er zullen zeker correcties van de goudprijs komen, maar die tellen we niet als een daling maar meer als een goed moment om goud te kopen. Een ander belangrijk feit om over de goudhandel te weten is dat Landen als China zijn inwoners aanmoedigt om goud en zilver te kopen.Er doen ook steeds meer geruchten de ronde dat grote banken grote hoeveelheden goud en ook zilver verkopen op papier. Maar deze niet daadwerkelijk in hun bezit hebben. Op het moment dat deze verkochte edelmetalen opgevraagd worden bij deze bank zullen zij deze erg snel moeten kopen. Dit kan de prijs snel opstuwen van deze edelmetalen. Daar komt nog eens bij dat goud een lange termijn investering is en als bescherming voor valuta, mocht de euro het toch ineens niet overleven. Al met al is goud een veilige bescherming tegen inflatie en crisissen vanwege een blijvende waarde.

 

Goud kopen

Fysiek goud of zilver kopen? Bij Europese GoudStandaard, één van de grootste edelmetaalbedrijven in Europa, bent u aan het juiste adres.

 

komono horloges heren

Komono horloges heren gezocht? Les Folies de Sofie is verdeler van Komono zonnebrillen en Komono horloges zowel voor dames als heren.